Marlene hjælper med hypnose og terapi

» Jeg kan ikke få nogen til at hoppe rundt som en høne. jeg kan ikke få nogen til at gøre eller sige noget, de ikke selv vil. jeg arbejder først med den bevidste del af sindet i samtalerne, og derefter arbejder jeg med den ubevidste del af sindet i hypnosen og nlp-terapien, og det er rigtig effektivt,« siger Marlene Pinholt, der sagde sit job som dagplejepædagog op i efteråret for at starte sin egen hypnoseklinik. foto: Steeen Don

På trods af corona fandt Marlene Pinholt modet til at sige jobbet op i efteråret og starte som selvstændig med hypnoseklinik, og det går bedre, end hun havde turdet håbe

af Hanne Skibsted

ERHVERV – Mange siger, at det er modigt, at jeg springer ud i at sige jobbet op og starte som selvstændig midt under corona, men det går jo rigtig godt – bedre end jeg havde turdet håbe, selv om det da selvfølgelig har taget noget tid at bygge en forretning op, siger Marlene Pinholt om sin nye klink »Hypnoseterapi v. Marlene Pinholt«.

Her, fra et roligt og hyggeligt anneks i familiens have på Poppelvej i Glyngøre, hjælper hun både børn, unge og voksne med en række forskellige udfordringer lige fra eksamensangst til depressionslignende symptomer, fobier og andre angstproblematikker, selvværdsproblematikker og smerter – som dog først skal være undersøgt af en læge – med terapi i form af samtaler, NLP og hypnose.

Beslutningen om at sige jobbet som dagplejepædagog igennem 12 år hos Skive Kommune var hård.

– Jeg havde tænkt over det i flere måneder, inden jeg blev enig med mig selv om, at nu skulle det være, for jeg var rigtig glad for jobbet som dagplejepædagog. Jeg sad med tårer i øjnene, da jeg i begyndelsen af efteråret sagde op til 1. november, men skulle jeg prøve at være selvstændig, skulle det være nu, siger Marlene Pinholt, der er en årgang 1972 og uddannet pædagog i 1999.

– Jeg har altid beskæftiget mig med mennesker både i mit arbejdsliv og i min fritid. Nu ville jeg prøve at udleve drømmen om at få mit eget, hvor jeg selv har friheden til at sammensætte arbejdsliv og fritid.

Ændrer folks liv

Tanken om at blive selvstændig har rumsteret i hendes hoved i flere år, for hun har haft klienter siden 2017 sideløbende med, at hun taget uddannelser inden for hypnoseterapi og NLP og lige nu er i gang med at videreuddanne sig til psykoterapeut også.

– Og hold da op, hvor har det været en rejse fagligt og personligt, siden jeg begyndte, fordi jeg gerne ville bygge oven på pædagoguddannelsen og have noget mere og nye input i mit hoved. Da en sagde til mig: »Du skal da lave hypnoseterapi«, syntes jeg først, det lød lidt langt ude, men det er et rigtigt spændende arbejde, hvor jeg kan se, at det hjælper og betyder en stor ændring i klienternes liv. Der er så mange, der går og mistrives af forskellige grunde, og corona har kun gjort det værre. Der er meget, man kan være bange for i denne verden, og det kan man heldigvis gøre noget ved, siger Marlene Pinholt.

Vidt forskellige klienter

Klienterne er både børn, unge og voksne, og hun brænder især for at hjælpe børn og unge, fordi deres krop og sind ikke har haft så lang tid til at gå og gemme på tingene, så de ifølge terapeuten er mere åbne for forandring.

Klienterne kommer især fra Mors, Salling, Skive og Thy, og en klient vil typisk have behov for at komme i behandling tre til fem gange.

– Det vigtigste, når en klient kommer første gang, er at få skabt tryghed og tillid, for så er forudsætnin

gen der for at skabe forandring, siger Marlene Pinholt, der også gerne vil understrege, at der er langt fra hendes tilgang til hypnose til den mere showprægede del.

– Jeg kan ikke få nogen til at hoppe rundt som en høne. Jeg kan ikke få nogen til at gøre eller sige noget, de ikke selv vil. Jeg arbejder først med den bevidste del af sindet i samtalerne, og derefter arbejder jeg med den ubevidste del af sindet i hypnosen og NLP-terapien, og det er rigtig effektivt. Alle kommer med hver sin bagage, og jeg møder alle præcis, hvor de er. Når en klient kommer hos mig, begynder vi med, at jeg stiller en masse spørgsmål til dem om det, der er svært, og hvor de gerne vil hen i forhold til at komme her, og så laver jeg en plan for deres forløb, siger terapeuten, der efterfølgende også følger op hos klienterne og gerne lige sender en sms for at høre, om de har det godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *