Stines Hus

Du kender mig måske, eller gør du? Det skal vi lige have ændret lidt på.

Jeg hedder Stine Nielsen og jeg har 3 uddannelser bag mig landmand, landbrugs teknikker og datamatiker – så jeg var it nørd i 15 år. Men så kunne jeg mærke, hvad det ville sige at være udbrændt, så jeg blev anbefalet at prøve en Kranio Sakral Terapeut og det blev mit startskud til at skifte branche.

Hun sagde at jeg selv burde uddanne mig til Kranio Sakral Terapeut.

Den kranio Sakral Terapeut jeg gik ved, fortalte om hvordan det hjalp kroppen og hvad man kunne gøre med denne behandlingsform. Efter jeg havde været der selv, nogle gange, begyndte hun at sige, at jeg ville egne mig godt som terapeut og at jeg ville få så meget værdi, ud af at tage uddannelsen. Jeg lyttede ikke, for jeg elsker at være programmør – det der arbejdsmiljø, var en helt anden snak.

Jeg begyndte i 2008, at uddanne mig som Kranio Sakral Terapeut, og siden da har jeg arbejdet med, at hjælpe andre mennesker til at udnytte deres potentiale bedst muligt, at arbejde med deres smerter og give dem redskaber til at elske sig selv. Det er blevet til mange forskellige uddannelser, og den seneste er Certificeret Anders Hansen Coach. Alle uddannelser, har for mig en relation til hvordan kan du undgå at blive udbrændt, hvordan kan du komme tilbage til det liv du ønsker, efter en stress periode og hvordan lærer du at tro på dig selv.

Min passion har altid været at hjælpe andre

Jeg har altid fungeret som coach, både bevidst men også ubevidst og min passion har altid været at hjælpe andre. Jeg har altid arbejdet for, at dem som ikke selv kunne kæmpe, fik hjælp til at få det bedre. Derfor støtter jeg Julemærkefonden og hvert år tager jeg et ungt menneske i et coachforløb, uden de skal betale en krone, som så lærer, at se sig selv som stjernen i sit liv. Der er desværre alt for mange unge mennesker, der har været igennem det samme som mig og det sætter dybe spor.

Du er velkommen på mit nyhedsbrev hvor du lærer mig at kende, du opnår indsigt i hvordan jeg har sluppet stress og jag, og modtage information om, hvordan du kan hjælpe dig selv, til at blive stjernen i dit liv, gå til www.stineshus.dk. Det at være udbrændt, kan føles på mange forskellige måder, men for de fleste er der et fællestræk – Jeg er ikke god nok.

Og hvad er det så jeg har oplevet – omsorgssvigt, mobning,  utrygge rammer, voldtægt, psykisk terror, vold og ensomhed. Det er de ting jeg kan huske, for jeg må tilstå – jeg kan ikke huske meget fra min barndom. Det er jo egentligt det, der er lidt fedt ved os mennesker – vi lukker ned og af, når noget bliver for voldsomt eller for hårdt.

Det jeg kan huske, er en far der aldrig har lært at takle sin vrede og ej heller at holde den inde i sig selv – tværtimod så var han meget ud ad reagerende (mange slag faldt min vej, og engang blev jeg kørt over en ankel med hans traktor). Min far var overbevist om, at det hele var andres skyld og at alle rottede sig sammen imod ham – han havde aldrig lært, hvordan man håndterer vrede og slet ikke misundelse.

Hvis ikke min far slog, så kunne han kører psykisk terror, enten ved at råbe og skrige, eller også ved intet at sige, men alt hvad han lavede viste tydeligt, en meget vred person. Det aldrig at vide, om jeg gjorde det godt nok, eller om jeg uanset hvad jeg gjorde, fik skæld ud, var yderst belastende. Jeg vidste aldrig hvornår trollen sprang frem.

Jeg var ikke god til at adlyde min forældre, for jeg følte hele tiden jeg bare skulle væk. Væk fra det negative, væk fra dårlig stemning og væk fra dem der egentlig skulle elske mig som den jeg var, men jeg følte det bestemt ikke sådanne. Jeg blev altid kaldt dum, stor, fed og ulækker og det sidder dybt i mig den dag i dag. Det betyder også, at jeg bygger et værn mod verden, i form af for meget fedt på kroppen.

Der ud over resulterede det i at jeg ofte blev misforstået og en gang resulterede det så i en voldtægt, som jeg aldrig har snakket om. Jeg blev det man kalder et antennebarn, der altid mærker og føler hvordan alle andre har det og så gør alt for at de har det godt og er glade. Jeg lærte aldrig at lytte til hvad mine egne behov var, eller hvad min krop fortalte mig – mit kærlighedsbæger blev aldrig fyldt med omsorg og kærlighed. Jeg følte mig aldrig god nok og kunne da slet ikke komme i tanke om at give mig selv omsorg og kærlighed.

Jeg har altid haft dårligt selvværd, ikke kunne mærke mine egne behov og altid tiltrukket mennesker der tog min energi og som heller ikke behandlede mig pænt. Jeg følte mig ofte som en krykke, der blev kastet væk når jeg havde opfyldt deres behov. Jeg blev nødt til at trække mit eget stik ud i 2008 pga. stress. Jeg oplevede hele min krop rystede, jeg kunne intet huske, jeg kunne ikke tale pænt til nogen overhovedet og jeg havde slet ingen energi. Jeg havde mødt min mur, som jeg ikke kunne komme uden om og ej heller bare spring over.

Vi har alle en bagage og den skal vi absolut ikke se bort fra – det handler bare om hvordan vi ser denne bagage. Jeg besluttede for mange år siden, at jeg ikke ville igennem navlepilleri, og se på hver eneste lille detalje af min fortid – jeg ville helst glemme det, men det var ikke muligt. Jeg fandt en vej, der virker fantastisk for mig, hvor jeg ser, tilgiver og overskriver alt gammelt med nye ting. Det valg jeg tog, har betydet, at jeg i et tempo der passer til mig, kan forløse små ting lidt efter lidt, når jeg har viden og bevidsthed om emnet. Så intet går hurtigt nok, når jeg er utålmodig, men alt går i det tempo jeg er klar til, så jeg ikke føler jeg bliver mast flad.

Jeg er kommet ud på den anden side, som en fantastisk og glad kvinde, der ved når fortiden banker på, skal jeg åbne døren. Jeg har fundet en helt unik vej, der giver dig mulighed for at din udvikling kan foregå i det tempo du ønsker, som ikke kræver mange timers arbejde hver dag og hvor du kan holde dit humør oppe. Jeg er gået fra totalt udbrændt, som i rigtig mange tilfælde, skyldes dårligt selvværd – jeg er ikke god nok. Jeg turde ikke sige fra, jeg var jo antenne barn, jeg var dygtig til mig arbejde, men det var altid andre der tog æren – for jeg var ikke god nok. Jeg oplevede, familien ikke fungerede, når jeg arbejdede meget, jeg kunne ikke sige fra – for jeg var ikke god nok.

Dit første skridt er at tilgive, ikke andres handlinger eller hvad de har lært dig, men dig selv. Tilgiv dig – for at have tage imod. I næste mail begynder jeg at beskrive hvordan jeg har gjort og hvilke teknikker jeg har brugt. For hvis jeg kan, kan du også! Vi ses.

Siden 2008, har jeg arbejdet med hvilken betydning forskellige elementer i vores opvækst har haft, for de smerter vi har i kroppen eller hvilken betydning det har, for den måde hvorpå vi ser os selv. Det vigtige er, at vi ikke skal skælde ud eller pege fingre ad dem som var omkring os da vi voksede op – vi skal derimod tilgive, ikke dem, men os selv for at modtage.

De personer der har været med til at lære dig om livet, har gjort det bedste de har lært og der med punktum. Sket er sket, og det kan ingen ændre på – jo det kan ændres, ved at ændre på det du har lært, som så bliver din nye virkelighed.

Jeg har gået vejen, lært forskellige værktøjer og undersøgt hvad det har af betydning, for netop det at blive stjernen i dit liv. Når jeg kan gøre det, så kan du også. En gang fik jeg en besked ’elsk dig selv og dit liv bliver fantastisk’. For en person som mig, der aldrig har følt sig elsket, der aldrig har kunne elske nogen og som da slet ikke kan sige noget pænt om sig selv, var det en udfordring. Jeg ønskede et andet liv, så jeg tog udfordringen op – ok det var lettere at skrive, end da det skete.

Jeg oplevede hvordan hver enkelt celle i mig skreg ’Tror du virkelig det hjælper og tror du virkelig du kan ændre på noget’. Men hold nu op en forandring jeg mærkede i mig selv, efter jeg en uge havde stået flere gang foran spejlet og sagt ’Stine, jeg elsker dig og du er helt fantastisk’. Det, at et menneske, og her mig selv, sagde til mig ’Stine jeg elsker dig’ – det gjorde ondt helt ned i storetåen, for det havde jeg aldrig hørt før.

Jeg oplevede, mine skuldre begyndte at sænke sig – hold nu op de var spændte og gav en masse smerter. Jeg oplevede, jeg begyndte at slappe af og hver gang jeg mødte et spejl, så kigge jeg mig selv i øjnene – kigge ikke på alle mine fejl, men så hvor flotte øjne jeg har. Det blev en positiv oplevelse at møde et spejl og jeg fik en dejlig varm følelse inde i, jeg aldrig havde oplevet før.

Det næste det gav var en bevidsthed om de lydbånd jeg kørt inde i mit hoved, i forhold til det jeg sagde om mig selv, og hvor kunne jeg hører andre mennesker fra min opvækst, i det jeg sagde til mig selv. ’Du er for dum til at løse det der’, ’Se nu har du lavet fejl igen, du lærer det aldrig’, ’Du må ikke spise et stykke kage, for du bliver bare mere fed og ulækker end du er’ osv. De lydbånd begyndte at gå i stykker, jo mere jeg stod foran et spejl og sagde ’Stine jeg elsker dig, fuldstændig som du er’.

Det koster ingen ting af prøve, men det giver bare så meget mening i dit liv, ved at udfører denne lille ting. Min mentor sagde ’Du er nu ved at prikke hul på en ballon – den vil ikke springe, men kun få et meget lille hul. Gennem dette hul vil alt det dårlige, du siger til dig selv, forsvinde lige så stille og du vil mærke en større og større lethed inden i dig’.

Jeg kunne mærke min ballon blev mindre dag for dag, og det har givet en følelse af, ’jeg skal nok komme i mål! Jeg bliver en stjerne i mit liv’. I dag er jeg stjernen i mit liv, og heldigvis bliver jeg ved med at udvikle mig og give mere og mere slip på gamle mønstre. I dag ved jeg, når jeg begynder at tage energi fra mine batterier og ved hvordan jeg lader dem op igen, så jeg ikke føler mig udbrændt eller tom for energi.

Jeg gik fra at være totalt udbrændt, til i dag at være bevidst om hvornår jeg modarbejder mig selv igen. For det er vigtigt at forstå – det har intet med dine omstændigheder at gøre – det handler kun om dig, hvad du ser, hvad du gør og hvordan du gør det.

For rigtig mange, vil gerne give andre skylden for deres liv – i bund og grund kan vi godt det, men det løser jo ingen ting. Det er meget mere vigtigt at tilgive og så kun kigge på dig – sæt dig selv i dit centrum og arbejde ud fra dig og kun med dig. ved at elske dig selv, bliver alt hvad du arbejder med, omkring dig selv, meget lettere – du er fantastisk unik og god nok som du er.

Forleden, hvor jeg snakkede med en skøn klient, kom vi til at snakke om personlighed – hun har 3 forskellige personer i sig og kun meget sjældent viser hun sit virkelig jeg. ’Hvad vil folk ikke tænke om mig’, var hendes svar til mit spørgsmål – hvorfor. Det tager endnu mere af din energi og bremser din udvikling, hvis du ikke står ved den du er – du er fantastisk unik og god nok som du er.

Jeg har gennem de sidste 12 år arbejde med at blive en stjerne i mit liv, og derigennem har jeg fundet en helt unik metode. Jeg har selv afprøvet metoden og ved at det virker, ligesom mange andre gør. Der er en ting i metoden, som ikke ret mange bruger, nemlig at skrive en kontrakt med dig selv. En kontrakt hvor du overfor dig selv skriver hvor meget tid du vil bruge på dig selv hver dag. Det handler ikke om at lærer en masse, det handler om at implementerer det du lærer i dit liv.

Ved at skrive en kontrakt med dig selv, bliver du også bevidst om, hvad der er vigtigt for dig og hvad du ønsker at få ud af dit arbejde, med dig selv. Derved sikre du, at du forbliver vedholdende. Du bliver ved med dit arbejde, dit arbejde med dig selv, for altid og indtil du dør. For den dag du stopper med, at udvikle dig, vil du også stoppe med at leve.

Ved altid at udfordre mig selv, til at blive den bedste version af mig selv, vil jeg fortsætte med at leve i harmoni med mig selv. Er du klar til at se dine gamle mønstre i øjnene og udfordre dig selv? Så skal du vide, at alle kan ændre på det der er, så længe du husker at skabe indefra og ud, og samtidig udøver vedholdenhed.

Jeg var aldrig kommet så langt som jeg er i dag, uden en mentor. Det vigtige er at finde en mentor, du kan se op til og som kan hjælpe dig videre i din udvikling. Denne mentor skal også have gået vejen og brugt redskaberne selv, for ellers skriver de, eller snakker bare ud fra en bog de har læst. Jeg skifter mentor hvert år, for at sikre jeg to ting; 1) ny vinkel på mig og min udvikling 2) jeg lærer nyt og nye måder at implementerer viden på.

Det materiale jeg bruger i mine kurser, i mine forløb, er materiale jeg har afprøvet, for at være sikker på det virker og at det overhovedet kan implementeres i livet. Det jeg har lært ved at gå vejen, er at vi skaber selv vores liv, vi har bare lært det modsatte. Ved at implementerer mine værktøjer i livet, sikre jeg at jeg skaber mit liv, lige som jeg ønsker det. Vejen dertil er ikke ligesom en snor og flad som en pandekage. Vejen snor sig og nogle gange går den i ring, indtil der kommer en bakke eller en dal, men vejen går kun en vej og det er ud af min comfort zone hver dag.

I dag føler jeg mig som stjernen i mit liv, men jeg vil ikke sige, alt er som det skal være. For det først, har jeg rigtig meget i min bagage, som jeg ikke har været klar til at arbejde med, før nu. For det andet, så ønsker jeg altid at videreudvikle mig, så jeg aldrig mere føler stress, og så jeg aldrig mere føler jeg overskrider mine egne grænser. Men i dag, kan jeg mærke med det samme, når jeg er tæt på at blive stresset og jeg ved at jeg aldrig igen vil blive udbrændt. Min comfort zone i dag, er en helt anden end for bare 4 år siden, det er det som giver mit liv kulør.

Så vil du begynde din transformation lige så stille, så kommer jeg med et tilbud til dig som kun gælder for dem der er med på mit nyhedsbrev og andre deltagere siger ’Dette kursus hjælper mig til at lære mig selv at kende, giver mig livskvaliteten tilbage og lærer at give slip på mine paradigmer, så jeg bliver mig selv. Det giver så meget værdi’. Er du interesseret, så kig forbi www.stineshus.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *