Hvad er ’guidekontakt’?

Af Rie Jespersen, moderne shaman og antropolog

Vi er alle sammen omgivet af en farverig forsamling af engle, åndelige hjælpere og indviede mestre, som gerne kommer og hjælper os, så snart vi beder om deres indblanding. Hvis vi dog bare kunne se dem, så ville vi slet ikke føle os nær så hjælpeløse og ensomme her i verden. Men heldigvis er hjælpen meget nær.

Selvom vi ikke altid kan se vores hjælpere, kan de altid høre, hvad vi beder om. De står på spring og venter blot på vores invitation til at tilbyde deres assistance. De må nemlig – af hensyn til vores frie vilje – kun blande sig, hvis vi selv har inviteret dem. Forestil dig, at din opgave var at hjælpe et lille barn over vejen, men du måtte kun give råd og vejledning, hvis barnet selv bad om din hjælp. Ville det ikke være en skræmmende tanke? Sådan er det lidt for vores kære skytsengle, som varetager den fornemme opgave at hjælpe os sikkert gennem livet, og sørge for at vi når omkring de udfordringer, vi selv har valgt for os i dette liv. Men udover de ting, der er helt fastlagt i vores sjælskontrakt, må du kun hjælpe os med vores udfordringer, når vi selv indser, at vi har brug for deres assistance, og vi inviterer deres hjælp indenfor.

Derfor vil jeg varmt anbefale dig at invitere dine engle, guider og åndelige hjælpere til at intervenere i dit liv, når der er behov for det. Det kan du slet og ret gøre ved at bede dem om det. Du kan sige bønnen højt, eller bede den inde i dig selv. De ved, hvad du mener. Det vigtigste er at holde en klar intention om, hvad du ønsker fra dem. Det kan fx være hjælp og støtte til at komme igennem en svær situation, eller hjælp til at se en udfordring i et nyt lys.

Hjælpen kommer altid, når vi har bedt om det, men det er ikke sikkert, at det kommer på netop den måde, vi har forestillet os. De ved nemlig bedst, hvad der er i vores allerhøjeste interesse. Selvom vi kan synes, at noget er hårdt og træls at gå igennem, så kan det være en udfordring, som vores sjæl har planlagt ”hjemmefra”, at den gerne ville gå igennem for at udvikle en bestemt kvalitet, såsom næstekærlighed, tålmodighed eller empati. Derfor går det ikke, at vores engle fjerner os helt fra situationen, hvor vi kan lære dette. Men de kan hjælpe os med at udvikle disse kvaliteter på den bedste og mest skånsomme måde for alle involverede.

Ofte beder vi om råd og vejledning fra vores guider og vejlerede, men glemmer at høre efter, hvilke svar der kommer, fordi vi allerede er optagede af at stille det næste spørgsmål, eller er blevet optaget af hverdagens tankestrøm igen. Kunsten at modtage svar fra sine guider består i al sin enkelthed af at blive helt stille indeni, så man kan høre, hvad der bliver sagt, og at hæve sin vibration op til det niveau, som guiderne og vejlederne ”sender på”. Så kan vi få svar igennem indre vejledning.

Mange gange ved guiderne godt, at vi ikke sidder stille og hører efter længe nok til, at de kan sende os et svar via indre vejledning. Så må de i stedet sende svaret gennem ydre vejledning. Det kan tage lidt tid, for her skal noget sættes i sving i den fysiske verden. Det kan være et dyr, som bliver sendt i din retning og opfører sig usædvanligt, for at du skal bemærke det og fortolke dets tilstedeværelse og opførsel, som svar på dit spørgsmål. For at modtage denne form for ydre vejledning kræver det, at vi er opmærksomme på vores omgivelser, og at vi er bevidste om, hvilket spørgsmål vi har stillet. Næste gang du skal en tur i skoven, så prøv at stille et spørgsmål til dine guider, og se hvad der kommer af usædvanlige tegn fra naturen til dig. Svaret kan fortolkes lidt ligesom når vi fortolker en drøm; igennem symboler og spejlinger. Du kan slå dyret eller fænomenet op i et symbolleksikon eller på nettet, eller du kan blot spørge dig selv, hvilke egenskaber netop det dyr repræsenterer for dig.

Jeg har selv gået det meste af mit liv og været interesseret i guider og bevidst om englenes tilstædeværelse, men uden at være i stand til at kommunikere med dem. Dette ændrede sig fra den ene dag til den anden, hvor jeg pludselig forstod, at noget jeg altid havde troet bare var en særlig form for tanker eller fornemmelser, faktisk var guidernes vejledning til mig. Det var tilbage i 2016. Siden dengang har jeg taget nogle kurser i guidekontakt og har været igennem en moderne shamanistisk mesterlære ved mine guider. Det vil sige, at guiderne har undervist mig gennem indre vejledning. Samtidig fik jeg ydre vejledning fra den garvede moderne shaman Karina Bundgaard. (Du kan høre mig fortælle mere om min egen historie med guidekontakt på https://youtu.be/EKRT_SWFo74).

Siden 2018 har jeg tilbudt sessioner med guidekontakt, hvor mennesker kan stille deres spørgsmål til guiderne, og så sætter jeg ord på den vejledning, jeg får ind fra guiderne. Vejledningen kan komme i form af ord, billeder, følelser eller kropslige fornemmelser. Den største gave for mig ved at være kanal for denne vejledning er, at jeg således får lov at låne vejledernes perspektiv på de mennesker, de har under deres vinger. Denne relation er præget af en kærlighed, som slet ikke er til at sætte ord på. De ser vores rene hjerter og uskyldighed og dømmer os aldrig for vores fejlslåede forsøg. Det er meget rørende for mig at være vidende til. Og samtidig er det meget underholdende, når jeg siger noget, jeg ikke selv ved, hvad er, men det så viser sig at give fuldt ud mening for den klient, der skal modtage beskeden.

På Spirende Forårs Messe i Thy har du mulighed for at få en session med guidekontakt og healing fra dine guider. Du kan stille de spørgsmål, du har på hjerte, eller du kan blot se, hvad guiderne har i sinde at sige til dig. Hvis du er interesseret i selv at lære mere om guidekontakt, er der et online kursus på min hjemmeside, som du kan tage (https://riejespersen.dk/product/lyt-til-dine-guider/).

For mig har det at komme i kontakt med mine guider betydet, at jeg går i kortere tid og er i mine følelsers vold og opslugt af at gruble over noget. Så snart jeg stiller ind på mine guider, lysnes perspektivet, og det bliver nemmere at forholde mig til problemstillingerne med den fred kærlighed, jeg inderst inde ønsker at gå igennem livet med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *